Sağlam qidalanma

Martın 1-i "İdman həftəsi” layihəsi çərçivəsində şagirdlərə sağlam qidalanma vərdişlərini öyrətmək məqsədi ilə maarifləndirici tədbir keçirildi.

Sağlam qidalanmanın ən vacib aspektlərindən bəziləri porsiyaya nəzarət və yediyi, içdiyi yağ və şəkərin miqdarını azaltmaqdır.

Uşaqlar əsasən yağsız ət, quş əti, dəniz məhsulları, yumurta və paxlalılar kimi sağlam qidalar, kəpək çörəyi və taxıl kimi bütün taxıllar, gündə ən azı iki porsiya süd məhsulları, meyvə və tərəvəzlər ilə qidalanmalıdır.

Ümid edirik ki, uşaqların öyrəndikləri yemək vərdişləri onlara böyüklər kimi sağlam həyat tərzi sürməyə kömək edəcək.

 

  • h.a
  • i.a
  • fond
  • bakuedu
  • virtual_qarabaq
  • virtual_qarabaq
  • kurrikulum
  • MƏNİM MƏKTƏBİM
  • Azərbaycan müəllimi qəzeti
  • Sabahın alimləri layihəsi