“Göyərti əkimi-zəhmətkeş əllər”

Azərbaycanda XIX əsr-XX əsrin əvvələrində tərəvəz bitkilərinin becərilməsi üçün imkan və şərait olan yerlərdə, az və ya çox halda da olsa həyətyanı sahələrdə göyərti-keşniş, şüyüd, göy soğan, nanə, tərxum, ispanaq, turşəng, turp və.s göyərtilər əkib becərilmişdir. “Ekoloji aylıqlar” layihəsi çərçivəsində Novruzova Könülün təşkilatçılığı ilə şagirdlərimiz göyərti istixanasına ekskursiyaya getdilər. Şagirdlər istixanada işləyən işçilərlə tanış oldular. İstixanın işçiləri ləkin hazırlanması, toxum haqqında, toxumun səpilməsi və qulluq qaydaları haqında şagirdlərə ətraflı məlumat verdilər. Ekskursiya zamanı şagirdlərimiz qida rasionumuzda istifadə etdiyimiz göyərtinin əziyyətlə əkilib, becərilməsinin şahidi oldular.
  • h.a
  • i.a
  • fond
  • bakuedu
  • virtual_qarabaq
  • virtual_qarabaq
  • kurrikulum
  • MƏNİM MƏKTƏBİM
  • Azərbaycan müəllimi qəzeti
  • Sabahın alimləri layihəsi