"Azərbaycanda çayçılığın inkişafı" mövzusunda "Dəyirmi masa"

25.11.2021 tarixində  Coğrafiya müəllimi Fəridin Abdinov rəhbərliyi altında "Azərbaycanda çayçılığın inkişafı" mövzusunda "Dəyirmi masa" keçirildi. Dəyirmi masada iştirak edən 10-cu sinif şagirdləri çay bitkisi,onun növləri,yayılma arealı və bu təsərrüfat sahəsinin əhəmiyyəti haqqında geniş məlumat verdilər. Qeyd olundu ki,çay əsasən rütubətli tropik və subtropik iqlim şəraitində becərilən bir bitki olub ildə 4 dəfə məhsul yığımına imkan verir.Respublikamızda bu bitkinin becərildiyi əsəs rayon kimi Lənkəranda 21min hektar ərazi olub,yığılan məhsulun əhalinin çaya olan təlabatinin 65% -dən çoxunun ödənildiyi bildirildi.Çayçılıq Azərbaycanın milli təsərrüfatının bir hissəsi olduğu qeyd olundu.

  • h.a
  • i.a
  • fond
  • bakuedu
  • virtual_qarabaq
  • virtual_qarabaq
  • kurrikulum
  • MƏNİM MƏKTƏBİM
  • Azərbaycan müəllimi qəzeti
  • Sabahın alimləri layihəsi