Plastik və şüşə qablarda saxlanılan mayelərin ciddi keyfiyyət fərqləri

   Plastik qablar əvvəllər daha çox içməli suların və quru qidaların qablaşdırılması üçün  istifadə ediliridi. İndi isə istadə etdiyimiz əksər qida və qeyri - qida  məhsullarının  qablaşdırılmasında plastik qablara rast gəlirik.

  V “B” sinfinin  sinif rəhbəri Sənubər Almasova  sinif  təşkilat saatında  plastik və şüşə qablarda  saxlanılan mayelərin ciddi  keyfiyyət  fərqləri  haqda geniş məlumat  verdi.  Plastik qabların  insan sağlamlığına zərəri, mənfi  təsiri  dərhal  deyil, yavaş-yavaş  özünü göstərir və  insan  orqanizmində  müxtəlif  xəstəliklərin əmələ gəlməsinə səbəb olur. Həm də  plastik qabların tullantıları  ətraf aləmə ekoloji cəhətdən  mənfi  təsir  göstərir.

    Şagirdlər   fəallıq  göstərərək  plastik  torbaların da canlılar üçün təhlükə  mənbəyi  olduğunu  və  yandırdıqda  isə tərkibindəki  kimyəvi  qarışıqların atmosferə  zərərli  maddələr  yaydığını  qeyd etdilər.

    Sağlamılığımızı düşünərkən   plastik qablarda deyil, şüşə qablarda saxlanılan mayelərdən istifadə etmək lazımdır.   

 

  • h.a
  • i.a
  • fond
  • bakuedu
  • virtual_qarabaq
  • virtual_qarabaq
  • kurrikulum
  • MƏNİM MƏKTƏBİM
  • Azərbaycan müəllimi qəzeti
  • Sabahın alimləri layihəsi